Меню
Количка

Право на отказ от покупка

Връщане на стока
При получаването на стоката потребителят е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето, извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по-късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Гаранцията отпада в случай на повреди, които са причинени от : лош транспорт, неправилно съхранение и/или експлоатация, или опит за ремонт от неоторизирани лица. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция. В случай, че не сте удовлетворени от доставената стока, имате право да я върнете на адрес: град София, бул. „Св. Климент Охридски“ 150, п.к. 1756, в 14 дневен срок от датата на доставката, за Ваша сметка. В такъв случай към върнатия продукт посочвате банкова сметка, по която да Ви бъде възстановена стойността на стоката в двудневен срок от получаването и в нашия офис.
Изисквания към върнатата стока:
• клиентът е подал заявка за връщане на стоката писмено на имейл sales@atg.bg или на телефон +359 2 962 46 55; +359 896 888 490 в срок не по-дълъг от 14 работни дни, считано от датата на получаване на поръчката.Следва да посочите лична банкова сметка, на която да бъде възстановена заплатената от Вас сума за продукта;
• стоката е в перфектен търговски вид, оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от АТГ АД - фактура (ако има такава), касов бон.
Клиентът заплаща всички разходи, свързани с транспортирането на стоката обратно до адреса на АТГ АД.
АТГ АД си запазва правото да не възстанови заплатената от клиента сума или част от нея в случай на нарушено едно или повече условия за връщане на продукт.

В случаите, в които клиентът откаже доставката (след като е потвърдил по телефона нейното получаване и тя вече е тръгнала към него), той следва да заплати куриерските разходи, както за доставката до него, така и за връщането й до централен склад в по следната банкова сметка: Банка: УниКредит Булбанк; пл.Св.Неделя 7; BIC: UNCRBGSF; IBAN : BG44 UNCR 7630 1000 1809 01; Бенефициент: АТГ АД, основание за плащане: куриерски разходи. Ако клиентът откаже заплащането на този разход, той губи правото да прави поръчки от това име и адрес с метод на плащане "наложен платеж", а само и единствено негови бъдещи поръчки ще бъдат изпращани след предварително заплащане с карта или по банков път.

Алтернативното решаване на спорове /АРС/ между потребители и търговци представлява извънсъдебно помирително производство на доброволен принцип. То се осъществява посредством помирителни комисии: https://www.kzp.bg/.

За да упражни правото си на отказ, потребителят може да използва
стандартния формуляр за отказ: https://www.kzp.bg/data/content/u/8/upload/Formulqr%20otkaz%20online.docx